Aktiviteter

Det finns ett stort utbud av sommar- och vinteraktiviteter i närliggande områden t.ex. fina fiskevatten, kanot- och vandringsleder, uppmärkta mountainbikeleder, golfbana och skidåkning både vinter som sommar. På Torsby turistbyrås hemsida www.visittorsby.se kan ni se vad som är på gång just nu.

På gångavstånd från Markusfolks Gård ligger Naturreservatet Gultberget. Gultberget har en fjärilsfauna av det ovanligaste slaget, ett rikt fågelliv och är ett eldorado för svampar.

Om du bara vill ta det lugnt och koppla av är Markusfolks Gård en bra plats att vara på. Markusfolks Gård ligger vackert beläget på en ås nära älven Ljusnan. Det är lugnt och skönt. Skogen erbjuder härliga skogspromenader och ett rikt utbud av bär och svamp. Om du har tur kanske du får syn på skogens konung.

Markusfolks Gård har ett nära samarbete med:

  • Torsby Skidtunnel & Sportcenter, en komplett träningsanläggning med Sveriges första skidtunnel. Gå in på www.skidtunnel.se och titta på vilka aktiviteter de har på gång.
  • Hovfjället, Sveriges sydligaste fjällnatur med 15 nedfarter för utförsåkning och 60 km markerade tur- och längdspår. På deras hemsida hittar du massor med information www.hovfjallet.se