Priser 2023

Lågsäsong v 16-30:

Lägenhet 1,2,3,4 och 5
1150 kr/dag för 3-6 personer
950 kr/dag för 1-2 personer

Högsäsong:

Lägenhet 1,3,4 och 5
1400 kr/dag 

Högsäsong:

Lägenhet 2
1250 kr/dag 

20% rabatt vid bokning av minst 3 nätter. 
30% rabatt vid bokning av minst 5 nätter.

Tillval

Hyra av bastu 500 kr per vistelse
Slutstädning 1000 kr
Slutstädning vid hyra 1 dygn 400 kr

Under Hovfjällets vintersäsong, v 50 2022 till v 15 2023, bokas lägenhet 1, 3 och 5 på Hovfjällets hemsida, www.hovfjallet.se

Bokningsregler

När ska jag betala?
Om du bokar tidigare än 90 dagar i förväg är anmälningsavgiften 20% av totalhyran. Anmälningsavgiften skall betalas inom 10 dagar från det vi sänt bekräftelsen till dig. Den räknas av från hyran. Resten av hyran skall betalas senast 14 dagar före avtalad ankomst. Om du bokar senare än 14 dagar i förväg ska hela hyran betalas innan ankomst.

Vad sker om jag inte betalar i tid?
Om du inte betalar hyran i tid har vi rätt att stryka din bokning, men vi hör av oss till er via mail först för att höra om ni vill avboka.

Vad händer om jag vill avboka?
Om du avbokar minst två dagar före ankomst debiteras ingen avgift. Om du avbokar senare än två dagar debiteras 100 % av kostnaden för första natten. Vid utebliven ankomst debiteras den totala kostnaden.

Avbeställningsskydd
Du kan skydda dig mot avbokningskostnaden för första natten genom att köpa ett avbeställningsskydd. Det kostar 350 SEK per lägenhet och betalas med hyran.

Krig, naturkatastrofer, strejker med mera
Både du och vi har rätt att träda ifrån hyresavtalet om lägenheten inte kan tillhandahållas på grund av naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten eller energitillförseln, eldsvåda, krigshandlingar eller andra liknande större händelser som varken du eller vi kunnat förutse eller påverka. Vi är i så fall skyldiga att fortast möjligt betala tillbaka vad du betalat, med avdrag för den nytta du haft av lägenheten.

Ordningsregler och övrig information

Som hyresgäst vårdar du lägenheten genom att följa de ordningsregler och anvisningar som finns i lägenheten. Du ansvarar själv för ev. skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier. Endast det antal personer som uppgivits vid bokningstillfället får övernatta i lägenheten om vi inte kommit överens om något annat. Hyresavtalet upphör att gälla med omedelbar verkan om du eller någon i ressällskapet begår skadegörelse eller uppträder störande i boendet eller i området.

Före avresan skall lägenheten städas ordentligt. Instruktioner och städutrustning finns i lägenheten. Om du missar detta kommer vi att utföra städning på din bekostnad. Avgiften är 1000 SEK/lägenhet.

Klagomål eller reklamation
Om du har några klagomål kontakta oss så fort som möjligt så att vi kan åtgärda problemet. Du får tag på oss via telefon 0708-22 97 35 eller via mail info@markusfolksgard.se. Klagomål skall ske senast 48 timmar efter det att problemet uppstått. Om rättelse ej erhålls på platsen skall skriftligt klagomål framföras till Markusfolks Gård postadress; Kjell Eriksson, Snäckskalsvägen 28, 417 29 Göteborg inom 14 dagar efter hemkomsten. Om vi inte kommer överens, kan du vända dig till allmänna reklamationsnämnden. Den består av en opartisk ordförande och ett antal representanter för researrangörer och konsumenter. Konsumentvägledaren i din kommun kan hjälpa dig.

Övrig information
Hyrespriset inkluderar kostnader för uppvärmning och belysning. Vi ber er dock tänka på miljön och släcka lamporna när ni inte är i lägenheten.

Prisgaranti
Priset på bekräftelsen gäller. Men inte vid förändrade skatter eller allmänna avgifter som vi inte har något inflytande över.

Utrustning
Lägenheten är utrustad för självhushåll. Där finns spis/ugn, mikrovågsugn, kyl/frys, diskmaskin, kaffebryggare, vattenkokare samt husgeråd och redskap för matlagning. Lägenhet 5 har dock ingen ugn och ingen diskmaskin. Förbrukningsvaror som kaffefilter, hushållspapper, toalettpapper, diskmedel, diskborste och rengöringsmedel för städning finns. Allrummet har SMART TV med SVT 1, 2, 4, Barn/SVT 24 och Kunskapskanalen samt appar för att logga in med eget konto. I lägenhet 5 TV med crome-cast. WI-FI ingår i alla lägenheterna. WI-FI koden är Markusfolk-guest, Etr359&R
Ved finns på gården till vedkaminen. Tillgång till tvättstuga finns i servicehuset med två tvättmaskiner och torktumlare, men du behöver ta med tvättmedel. I den gemensamma källaren under timmerhusen finns torkskåp.

Du behöver ta med lakan, örngott, handdukar och eventuellt tvättmedel. 

Bastu
Bastu kan hyras för 500 SEK. Det är ett engångspris för hela hyrperioden. Ni behöver en särskild nyckel till bastun som fås när hyran är betald. Det finns en bokningslista för bastun om det är flera gäster som önskar tillgång till den. Bokningslistan finns i tvättstugan. Gästerna städar bastun vid avresa.

Rökning/husdjur

Rökning är inte tillåten inomhus. Endast i lägenhet 2 och 5 är det tillåtet med husdjur.
På bokningsbekräftelsen står vilken lägenhet ni har bokat.

Sortering av sopor
Glas, plast, metall och kartong placeras i särskilda soptunnor vid husgaveln. Övriga sopor läggs i soptunnan vid vägen.