Priser 2022- 2023

Lågsäsong v 16-30:

Lägenhet 1,2,3,4 och 5
5000 kr/vecka
1150 kr/dag för 3-6 personer
850 kr/dag för 1-2 personer

Högsäsong:

Lägenhet 1,3,4 och 5
5900 kr/vecka
1400 kr/dag för 3-6 personer
1200 kr/dag för 1-2 personer

Högsäsong:

Lägenhet 2
5200 kr/vecka
1250 kr/dag för 3-6 personer
1000 kr/dag för 1-2 personer

20 % rabatt vid bokning av minst 3 nätter. 30 % rabatt vid bokning av minst 5 nätter.

Tillval

Hyra av bastu 400 kr per vistelse
Hyra av extrasäng 100 kr/natt
Slutstädning 850 kr
Slutstädning vid hyra 1 dygn 300 kr

Under Hovfjällets vintersäsong, v 50 2022 till v 15 2023, bokas lägenhet 1, 3 och 5 på Hovfjällets hemsida, www.hovfjallet.se

Bokningsregler

När ska jag betala?
Om du bokar tidigare än 90 dagar i förväg är anmälningsavgiften 20% av totalhyran. Anmälningsavgiften skall betalas inom 10 dagar från det vi sänt bekräftelsen till dig. Den räknas av från hyran. Resten av hyran skall betalas senast 14 dagar före avtalad ankomst. Om du bokar senare än 14 dagar i förväg ska hela hyran betalas innan ankomst.

Vad sker om jag inte betalar i tid?
Om du inte betalar hyran i tid har vi rätt att stryka din bokning, men vi hör av oss till er via mail först för att höra om ni vill avboka.

Vad händer om jag vill avboka?
Om du avbokar minst två dagar före ankomst debiteras ingen avgift. Om du avbokar senare än två dagar debiteras 100 % av kostnaden för första natten. Vid utebliven ankomst debiteras den totala kostnaden.

Avbeställningsskydd
Du kan skydda dig mot avbokningskostnaden för första natten genom att köpa ett avbeställningsskydd. Det kostar 350 SEK per lägenhet och betalas med hyran.

Krig, naturkatastrofer, strejker med mera
Både du och vi har rätt att träda ifrån hyresavtalet om lägenheten inte kan tillhandahållas på grund av naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten eller energitillförseln, eldsvåda, krigshandlingar eller andra liknande större händelser som varken du eller vi kunnat förutse eller påverka. Vi är i så fall skyldiga att fortast möjligt betala tillbaka vad du betalat, med avdrag för den nytta du haft av lägenheten.

Ordningsregler och övrig information

Som hyresgäst vårdar du lägenheten genom att följa de ordningsregler och anvisningar som finns i lägenheten. Du ansvarar själv för ev. skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier. Endast det antal personer som uppgivits vid bokningstillfället får övernatta i lägenheten om vi inte kommit överens om något annat. Hyresavtalet upphör att gälla med omedelbar verkan om du eller någon i ressällskapet begår skadegörelse eller uppträder störande i boendet eller i området.

Före avresan skall lägenheten städas ordentligt. Instruktioner och städutrustning finns i lägenheten. Om du missar detta kommer vi att utföra städning på din bekostnad. Avgiften är 850 SEK/lägenhet.

Klagomål eller reklamation
Om du har några klagomål kontakta oss så fort som möjligt så att vi kan åtgärda problemet. Du får tag på oss via telefon 0708-22 97 35 eller via mail info@markusfolksgard.se. Klagomål skall ske senast 48 timmar efter det att problemet uppstått. Om rättelse ej erhålls på platsen skall skriftligt klagomål framföras till Markusfolks Gård postadress; Kjell Eriksson, Snäckskalsvägen 28, 417 29 Göteborg inom 14 dagar efter hemkomsten. Om vi inte kommer överens, kan du vända dig till allmänna reklamationsnämnden. Den består av en opartisk ordförande och ett antal representanter för researrangörer och konsumenter. Konsumentvägledaren i din kommun kan hjälpa dig.

Övrig information
Hyrespriset inkluderar kostnader för uppvärmning och belysning. Vi ber er dock tänka på miljön och släcka lamporna när ni inte är i lägenheten.

Prisgaranti
Priset på bekräftelsen gäller. Men inte vid förändrade skatter eller allmänna avgifter som vi inte har något inflytande över.

Utrustning
Lägenheten är utrustad för självhushåll. Där finns spis/ugn, mikrovågsugn, kyl/frys, diskmaskin, kaffebryggare, vattenkokare samt husgeråd och redskap för matlagning. Lägenhet 5 har dock ingen ugn och ingen diskmaskin. Förbrukningsvaror som kaffefilter, hushållspapper, toalettpapper, diskmedel, diskborste och rengöringsmedel för städning finns. Allrummet har TV med DVD som är utrustad med digitalbox Boxer med TV-kanalerna 1, 2, 4 och 6. WI-FI ingår i alla lägenheterna. WI-FI koden är Markusfolk-guest, Etr359&R
Ved finns på gården till vedkaminen. Tillgång till tvättstuga finns i servicehuset med två tvättmaskiner och torktumlare, men du behöver ta med tvättmedel. I den gemensamma källaren under timmerhusen finns torkskåp.

Du behöver ta med lakan, örngott, handdukar och eventuellt tvättmedel samt Boxerkort om du har det och önskar ett större utbyte av TV-kanaler.

Bastu
Bastu kan hyras för 400 SEK. Det är ett engångspris för hela hyrperioden. Ni behöver en särskild nyckel till bastun som fås när hyran är betald. Det finns en bokningslista vid bastun om det är flera gäster som önskar tillgång till den. Gästerna städar bastun vid avresa.

Rökning/husdjur

Rökning är inte tillåten inomhus. Endast i lägenhet 2 och 5 är det tillåtet med husdjur.
På bokningsbekräftelsen står vilken lägenhet ni har bokat.

Sortering av sopor
Glas, plast, metall och kartong placeras i särskilda soptunnor vid husgaveln. Övriga sopor läggs i soptunnan vid vägen.